divendres, 2 d’octubre del 2009

Reunio Comissió diocesana, inici del nou curs







ACTA PROVISIONAL
REUNIÓ COMISSIÓ DIOCESANA 2009/2010
30 de setembre 2009



Reunits a la Rectoria de la ciutat d’Artesa de Segre a les 16:00h. la Comissió diocesana V.C. d’Urgell :
Mossèn Manuel Pal i Casanovas, Consiliari diocesà
Maria Carme Ribes Sidós, Coordinadora diocesana
Vocals :
MªPau Baella Bertran, representant V.C. Artesa de Segre - arxiprestat d ‘ Urgell Mitjà
Mª Àngels Carbonell Anglada, “ “ Organyà ----------- Alt Urgell
Carme Cerqueda Anglada , “ “ La Seu d’Urgell - Alt Urgell
Carles Dalmau Robres, “ “ La Seu d’Urgell – Alt Urgell
Gna. Visitació Lorenzo Herrero “ “ La Seu d’Urgell - Alt Urgell
Núria Obach Oller “ “ Isona – Pallars Jussà
Josep Ruich Garganté “ “ Guissona – Urgell-Mitjà
Absent i excusada Carme Pujol Boix de Bellvís - Baix Urgell

Persones convidades :
Consiliari V.C. grup d’Artesa de Segre, mossèn Antoni Ballester
Consiliari V.C. grup Bellvís i El Poal mossèn Josep Maria Aresté
Representants del grup a Tremp : Nativitat Burgués, Nativitat Tumeu.
D’ El Poal : Joan i Irene Farré.
De Bellvís : Lurdes Giné
De la Seu D’Urgell, Tresa Fité. (Animadora V.C.actualment a la Llar de Sant Josep)
Absent i excusada Pepita Baró de la Pobla de Segur.

Segons l’Ordre del Dia, es comença la sessió amb la salutació a tots els assistents, records pels qui no han pogut assistir i agraïment a Mn. Ballester per permetre’ns fer la reunió a la Sala de la Rectoria d’Artesa de Segre. Mossèn Manuel Pal ens convida a la pregària i seguidament es dóna pas als punts més importants i centrals de la primera reunió d’aquest nou curs 2009/2010.

Informació de la reunió de la Comissió interdiocesana del passat dia 15 de setembre, a Barcelona, (la primera d’aquest nou curs) . Se’ns va anunciar la data de la 24 Trobada Interdiocesana a Montserrat, el dijous dia 13 de maig 2010.
Es comenta sobre les eleccions del nou President Interdiocesà que va tenir lloc aquell mateix dia a Barcelona, essent el candidat guanyador en Sergi Òliba, elegit per 5 votacions a favor i 3 per l’altre candidat en Pere Canaleta del Bisbat de Girona. Hi varem ser presents Mn. Manuel Pal i Maria Carme Ribes.
.Així mateix informem que els amics de Solsona van convidar també a la coordinadora diocesana i a en Carles Dalmau a la seva 5èna Trobada Diocesana, a la que vàrem assistir joiosament en els actes del mati i àpat de germanor.

Dialogant sobre en quina parròquia i en quina data podríem fer la Trobada Diocesana 2010 i amb l’oferiment de proposta del grup de Tremp i l’acord unànime dels assistents, presentarem al Bisbat la data “ dimecres 7 d’octubre 2010, 7ena. Trobada Diocesana V.C. d’Urgell a TREMP ” per a l’agenda també de Mons. Joan- Enric Vives.

Les Trobades diocesanes V.C. han estat celebrades a : la 1ª a Meritxell (Andorra), la 2ª a Bellvís, 3era. a Artesa de Segre, 4ª a Balaguer, 5èna a Guissona, i la 6ena. a Ponts.

Es parla de diferents temes, i també de la imatge d’un pòster fet per Vida Ascendente i que ha adoptat Vida Creixent de l’Arquebisbat de Tarragona. Sincerament no ens complau gaire. Si en volguéssim fer un pel nostre bisbat buscaríem una imatge més adient segons el nostre criteri .

Reparteix Carles Dalmau els DVD de la celebració 25 anys V.C. que havien d’anar adjunts amb els llibres que rebérem els qui varem ser presents al dinar d’aquella celebració. Així com els Butlletins núm 20 –inici de curs- i el nombre de temaris que cada grup necessita. També la donació de la còpia del DVD “6èna Trobada Diocesana Vida Creixent a Ponts” per a cada responsable de grup. Muntatge que va fer l’amic Jaume Tàpies de Bellvís amb l’ajut i il·lusió de Mn Marquilles (a.c.s.). DVD en memòria pòstuma i que la coordinadora diocesana va creure oportú fer-ne còpies i obsequiar-ne tant com agraïment pels amics de Bellvís com per ser un bonic record d’aquella diada.

La Gna. Visitació Lorenzo pren fotografies d’aquesta reunió i abans de finalitzar Mn. Manuel Pal ens parla sobre el contingut del llibre/temari que és titula “Maria, mirall de vida cristiana” afirmant que ens serà de gran ajut personal el tenir còpia de les pagines 202, -203, -204, -205, del document de la constitució dogmàtica Lumen Gentium del Concili Vaticà II. En farem fotocòpies i les farem arribar via correu postal o per e-mail . Finalment escoltem com Mn. Pal també ens recita “Llars de Jubilats” glossa que va escriure temps enrere però que en l’actual setmana de la Gent Gran a La Seu d’Urgell, llegirà en Carles Dalmau, en algun dels actes ha que estant convidades totes les persones grans de la ciutat de La Seu. Un dels actes importants per Vida Creixent serà la Solemne Eucaristia a la Catedral el proper diumenge a les 10 del mati.
I donant per acabada la sessió, ja passades les sis de la tarda, ens congratulem per aquesta reunió i restem amb la il·lusió posada en la tasca i servei pel Moviment.