dijous, 15 d’octubre del 2009

Fidels, amics i polítics d'Andorra i Catalunya donen el darrer adéu a Mons. Martí Alanis al Palau Episcopal i deixen el seu testimoni d'estimació i re



dimarts, 13 d'octubre de 2009
La capella ardent de l'Arquebisbe-bisbe Emèrit d'Urgell ha quedat oberta aquesta tarda a les 16:30 de la tarda, al Saló del Tron del Palau Episcopal de La Seu d'Urgell. Ha estat l'hora que han elegit les principals autoritats andorranes per fer arribar el seu testimoniatge personal de condol al Copríncep Episcopal, Mons. Joan-Enric Vives, per tan sensible pèrdua. Han coincidit el Cap de Govern, Jaume Bartumeu i el Síndic del Consell General, Josep Dallerès, que venien acompanyats de la Cap de Gabinet del Govern, Marian Sanchiz i pel sots-síndic Esteve López. També ha estat present el ministre d'Afers Exteriors, Xavier Espot.
Al llarg de la tarda han passat per la capella ardent multitud de personatges de la vida política, social, econòmica, educativa i jurídica del Principat d'Andorra, i una gran quantitat de fidels que han deixat el seu testimoni d'estimació i respecte. També han fet palès el seu record els membres de la corporació de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, encapçalats pel seu Alcalde, Albert Batalla. I el Conseller de Governació Jordi Ausàs de la Generalitat de Catalunya, entre d'altres Alcaldes i Autoritats catalanes.

Moments d'emoció continguda, per part de polítics que havien viscut moments de gran importància per Andorra, com l'ex- cap de govern Oscar Ribas, amb qui va culminar el procés constituent. Hi han passat també fidels d'arreu: veïns de la Seu d'Urgell, amics d'Andorra, han passat al llarg de les darreres hores pel Palau.
A hores d'ara, el flux de visitants segueix sent constant.El Bisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra ha anat rebent els diferents condols. I a les 20 h. s'ha resat un Rosari de forma comunitària dirigit pel Sr. Bisbe.La capella estarà oberta fins a les 22:00 de la nit.
La capella ardent quedarà oberta demà de manera restringida per a la familia de Mons. Marti Alanis i per als bisbes de Catalunya que vindràn a concelebrar la Missa Exequial.
Una mica abans de les onze del matí s'iniciarà la processó fins la Catedral, amb presència dels bisbes i preveres concelebrants. A les 11:30 és previst que s'iniciï la cerimònia.
La duració de la cerimònia será entre una hora i un quart i una hora i dos quarts. Es farà l'enterrament dins de la cripta de la Catedral, i s'acabarà retornant al presbiteri.Les Exèquies serán solemnitzades pels cants del Cor dels Petits Cantors d'Andorra que cantaran el Rèquiem de Gabril Fauré, que estarán acompanyats a l'orgue pel mestre organista de la Catedral, Mn. A. Cagigós.
Es preveu l'assistència de nombroses autoritats d'Andorra i de Catalunya, els preveres de tota la Diòcesi i personalitats de l'àmbit religiós.